Montare anvelope

Photo 2022 06 15 15 03 00

Vulcanizare / Montare anvelope

 Orice șofer știe că siguranța lui și a pasagerilor depinde în primul rând de starea anvelopelor mașinii, așa că trebuie să monitorizați constant starea acestora, să aveți grijă de funcționarea lor. Ca urmare a ajustării și echilibrării anvelopelor de proastă calitate, inelele de talon se pot rupe, cauciucul se uzează rapid și devine inutilizabil, poate apărea disconfort în timpul mișcării mașinii (vibrații și lovituri ale volanului). 

 Montarea, demontarea, umflarea și echilibrarea anvelopelor trebuie efectuate cu echipamentul adecvat și de către un personal calificat.

 

În timpul montării sau demontării, specialiștii „Honda Club Service” vor verifica:

  • Aspectul exterior și interior al anvelopei
  • Respectarea regulilor legale și a celor impuse de constructor în alegerea anvelopelor: structura, dimensiunea, indicele de viteză, indicele de încărcare și categorii de utilizare
  • Respectarea procedurilor de montare, demontare, echilibrare și umflare a anvelopei și schimbarea sistematică a valvei
  • Respectarea instrucțiunilor de montare prezentate pe partea laterală a anvelopei (sens de rotație sau sens de montare)
  • Respectarea presiunii de utilizare prevăzute de constructorul vehiculului, de producătorul anvelopei sau de mecanic
  • Respectarea particularităților legate de anumite anvelope specifice (anvelope cu flancuri joase, anvelope cu rulare pe pană, anvelope cu cauciuc auto-obturant etc)

 Echilibrarea unei roți constă în eliminarea unui dezechilibru al unei roți cu un ansamblu de anvelope prin instalarea unor greutăți de echilibrare suplimentare. Dezechilibrul roții face ca aceasta să vibreze atât în plan vertical, cât și orizontal, ceea ce duce la disconfort pentru șofer și pasager, uzura ne uniformă a anvelopelor, deteriorarea pieselor suspensiei și a transmisiei și uneori la defectarea acestora. Pentru a evita acest lucru, este necesar să verificați în mod regulat echilibrul roților mașinii. Dacă dintr-un motiv oarecare ați demontat roata, atunci echilibrarea ar trebui făcută fără greșeală.

Photo 1622474858173 46902635dcdd?ixlib=rb 1.2